CV

Sven-Ingvart Mikkelsen er orgelprofessor og faggruppeleder på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Han har tidligere været ansat som organist i Simon Peters kirke, Kolding, Løgumkloster kirke, Frederiksborg Slotskirke og Sankt Markus kirke i København.

Sven-Ingvart Mikkelsen er uddannet på konservatorier i Esbjerg, København, Wien og Paris med debutkoncert i 1982. Han har tidligere været ansat som lærer på konservatorierne i Esbjerg og København, og han har afholdt kurser og forelæsninger på konservatorier og musikhøjskoler i Danmark, Frankrig, Sverige, Tyskland, Italien, Polen, Brasilien og USA. Desuden fungerer han som orgelfaglig rådgiver for menighedsråd i forbindelse med nybygning eller restaurering af orgler.

Som koncertorganist har Sven-Ingvart Mikkelsen spillet i en række europæiske lande og USA, og han optræder han også som solist på adskillige CD-indspilninger, blandt andet med samlede orgelværker af Nicolaus Bruhns, Georg Böhm, J.-A. Guilain, Nicolas de Grigny og Johann Adolph Scheibe, samt en tredobbelt CD med Dansk Orgelmusik i 400 år, indspillet på Frederiksborg Slotskirkes tre orgler. Denne indspilning var i 2004 nomineret som Året danske klassiske cd.

Som dirigent har Sven-Ingvart Mikkelsen gjort sig bemærket med adskillige oratorie-opførelser. I 2008 stod han i spidsen for den første opførelse i nyere tid af Johann Adolph Scheibe’s oratorium ”Den døende Jesus”.

Sammen med violinisten Jochen Brusch har Sven-Ingvart Mikkelsen gennem de sidste tyve år givet flere hundrede koncerter i Danmark, Tyskland, Frankrig, Italien og USA. Repertoiret omfatter originalkompositioner såvel som transskriptioner fra forskellige stilperioder, og duoen har vakt begejstring ved et utal af koncerter med Sven-Ingvart Mikkelsens violin/orgel-bearbejdelse af Vivaldi’s velkendte ”De fire Årstider” og programmet ”Retro Rock”, som består af rock-klassikere fra 60erne og 70erne.


www.si-mikkelsen.dk    -    organistmikkelsen@gmail.com   -   +45 40 87 74 52